1. Printer installeren
De printer dient eerst op de gebruikelijke manier aangesloten en geïnstalleerd te worden, dat wil zeggen met de meest recente en originele drivers van de leverancier. Zorg ervoor dat een testafdruk correct geprint wordt.

2. PrintNode downloaden en installeren
De PrintNode applicatie dient gedownload en geïnstalleerd te worden vanaf https://www.printnode.com/en/download
Hierbij wordt de vraag gesteld om de applicatie als Windows service te installeren; dit dient bevestigend beantwoord te worden.

3. PrintNode ID ophalen
Open de zojuist geïnstalleerde PrintNode-applicatie (let op dat het soms een minuut kan duren voordat de Windows service volledig opgestart is). Deze wordt geopend in de als standaard ingestelde browser en opent vervolgens de URL http://localhost:8888/

Log hier in met de separaat verstrekte inloggegevens.

Ga vervolgens naar de tab Printers
Zoek hier de printer in kwestie op en kopieer het ID dat links van de printernaam vermeld staat. Andere printers die mogelijk ook in die lijst vermeld staan kunnen overigens UITgevinkt worden.

4. Koppelen met DigiReceptie
Open het Klantportaal (https://klantportaal.oud.digireceptie.nl), log in als beheerder en ga vervolgens naar Instellingen.
Ga vervolgens naar het apparaat waarmee de printer gekoppeld dient te worden en zoek hier de sectie Pasprinter op.

Zorg ervoor dat dit op Ingeschakeld staat, evenals Gebruik PrintNode webservice en vul vervolgens het bij stap 3 gekopieerde ID in bij PrintNode Printer ID

5. Layout instellen
Ga in het Klantportaal wederom naar Instellingen, scroll omlaag en open rechtsonder het blok Layout bezoekerspas. Pas hier de layout geheel naar wens aan. Naast de afmetingen van de afdruk zijn ook de elementen die geprint moeten worden in te stellen, te positioneren en op maat te maken. Dit is uiteraard op elk moment in te stellen. 

Let op dat de werkelijke afdruk altijd nog iets kan afwijken van wat er ingesteld wordt door de manier waarop de printer zelf ingesteld is.

6. Testen koppeling
Ga naar medewerkers en klik op Bewerken bij een medewerker naar keuze (of klik op je eigen naam rechtsboven in beeld) en klik vervolgens op Print medewerkerspas. Er zou nu binnen enkele seconden een afdruk gemaakt moeten worden. Gebeurt dat niet, loop de instellingen nog eens goed door en test ook of het printen überhaupt functioneert vanaf de computer zelf waarop deze aangesloten is.

Typ uw gewenste zoekwoord in en duw op Enter om te zoeken